Tips til placering af QR-koder

Èn af de ting der gør quizzer og skattejagter fra Parties til noget særligt, er at alle spørgsmål, opgaver, poster & historier er indtalt med stor indlevelse af skuespiller Esben Dalgaard – og at man kan lave en quiz eller en skattejagt uden at skulle printe en halv regnskov. Dette kan lade sig gøre, da vi benytter QR koder.

Og disse QR koder kan man, også i sig selv få en masse sjov ud af. 

Nedenfor kommer vi med en masse forslag til hvordan du kan krydre din quiz eller skattejagt med ENDNU mere sjov og ballade – og tips til hvordan du bedst muligt matcher brugen af QR koder til DIT arrangement og DINE skønne gæster/deltagere 

Rigtig god fornøjelse!

Nå ja…. Forresten, så er det jo MEGA nemt at bruge QR koder. På langt de fleste telefoner skal man ikke have en særlig ”APP” som mange tror. Du åbner blot dit kamera på din telefon eller Ipad – sætter op foran QR koden… og wupti – så er du i gang!

26 maj, 2021

QUIZZER

Husk, at hvis QR koderne placeres udendørs, er det en RIGTIG god idé at have dem lamineret eller i plasticlommer. Og det er også altid en god idé at have et sæt ”back-up” QR koderne, hvis nu der er nogen der ryger i vinden…

Man kan jo passende ”peppe” fodboldquizzen eller sportsquizzen (eller hvilken som helst anden quiz!) op, ved at man får lov at scanne spørgsmål i quizzen når man scorer et mål? Så er QR koden sat fast på målstolpen eller hænger i målnettet. Men først når der er scoret, må man scanne.

Ved børnequizzen om mad, så kan man passende have QR koderne placeret dér hvor der er en form for mad. På æbletræet i haven, i køleskabet, i fryseren, i ovnen, i frugtskålen osv. Hvis man er til en større fest, så kan børnene skulle finde QR koderne rundt omkring ved mad buffeten’ eller blot rundt omkring i festlokalet. 

QR koderne til børnequizzen om dyr, kan passende gemmes alle de steder i huset der har noget med dyr at gøre. I børnebogen om dyr, ved dyrebamserne, under Fidos hundekurv eller ved akvariet. Hvis man er til en større fest, så blot rundt omkring i festlokalet.

Til polterabend eller anden fest hvor der drikkes en masse (formentlig øl ), så kan man sætte nogle QR koder fast under et glas. Koderne bliver så først synlige når øllen er drukket. Pas på… det skal nok ikke gøres med alle 10 QR koder 😉

Variation: Man kan stille 10 øl op i en slags ølstafet, som hele holdet så i fællesskab skal drikke, for at kunne scanne QR koderne der er i bunden af hvert glas. 

Man kan stille 10 spande eller kegler op – og når man så rammer en kegle/spand med fodbolden, så får man lov at scanne dét spørgsmål man har sat fast på indersiden af keglen eller under spanden. Man kan selvfølgelig også skulle kaste bolden ned i spanden, eller vælte keglen, hvis man er mere til at bruge sine hænder fremfor fødder. 

Børnequizzen om jul kan benyttes som en del af børnenes julekalender. D. 1. december får de spørgsmålsarket – og hver 2. dag får de en ny QR kode og dermed et nyt spørgsmål. Til sidst er der selvfølgelig en præmie for at have svaret rigtigt på alle 10 julespørgsmål. Man kan hænge QR koderne på juletræet eller rundt omkring i huset/lejligheden, så ungerne har noget at hygge sig med under julefrokosten.  

Parties.dk er gerne behjælpelig med forslag til hvad I kan gøre med jeres QR koder, til jeres arrangement. Skriv endelig til os på hej@parties.dk og så vender vi fluks tilbage 🙂

SKATTEJAGTER

Husk, at hvis QR koderne placeres udendørs, er det en RIGTIG god idé at have dem lamineret eller i plasticlommer. Og det er også altid en god idé at have et sæt ”back-up” QR koderne, hvis nu der er nogen der ryger i vinden…

På selve skattekortet er der en QR kode. Denne linker til selve historien ”bag” skattejagten. Indlevende oplæst af Esben Dalgaard. Skattekortet kan enten “blot” udleveres til deltagerne – alternativt gøres det til en udfordring i sig selv, at finde skattekortet.

Husk, at skattejagten i forvejen tager en del tid at lave – så hvis man først skal lede efter et skattekort, så tager det naturligvis bare endnu længere tid. Men det er jo ikke nødvendigvis dårligt! Som tommelfingerregel tager det ca. 1 time, at gennemføre en skattejagt.

Kortet kan være gemt i en flaske, som en slags flaskepost, gravet ned i en sandkasse, gemt bag en hængelås, som man først skal finde nøglen til, før man kan komme i gang. Kun fantasien sætter grænser!

QR koderne – altså de 5 poster der er i en skattejagt – placeres selvfølgelig forskelligt alt efter om du har med små børn, store børn eller voksne at gøre : 

  • De helt små børn vil have rigeligt med udfordringer i forhold til at lave skattejagten, så her er det måske en idé at hænge dem helt synligt. Måske man kan hænge dem op på en lang snor, som går igennem lejligheden/stuen – og så skal de blot følge snoren rundt, for at finde QR koderne.
  • De større børn og de voksne kan udfordres i at finde QR koderne ved hjælp at Parties.dk ”rutehints” eller ved at skjule dem RIGTIG godt (under potteplanter, bag malerier, under dørmåtter m.v.).
  • Du kan også ”tilpasse” gemmestederne din målgruppe: 
  1. Har du med ”matematik genier” at gøre, kan du skrive en ligning i hver kasse, som så skal løses for at ”udløse en QR kode post”. 
  2. Har du med ”sports elskere” at gøre, så kan der være en sportslig udfordring som så hver ”udøser en QR kode post”: Man skal vælte en kegle med en bold og på indersiden af keglen sidder så en QR kode – eller man skal kaste en bold i et net og så falder QR koden ned, eller man skal løbe hen til QR koden som er et godt stykke væk. Der er mange muligheder. Hvis QR koderne lamineres, kan de jo også skulle hentes under vand!
  3. Har du med en fødselar at gøre, så kan hver post være gemt et sted som kun fødselaren ved. ”Post 1 er gemt bag fødselarens yndlingsmaleri”, ”post 2 er gemt i fødselarens yndlingsbog” osv. Dette gør skattejagten endnu mere personlig og putter hovedpersonen i centrum. 

Parties.dk hjælper gerne med tips til placering af DINE QR koder 🙂 Skriv til hej@parties.dk og så vender vi tilbage hurtigst muligt 🙂