Detektivbureau X på Påskejagt

KLIK HER FOR
AT HØRE INDLEDNINGEN

Så er det ved at være påske! Normalt en skøn tid, med hygge og påskefrokoster og æggejagter… MEN….Detektivbureauet X, som du er en del af, skal i dag på en meget alvorlig opgave … Men lad os lige skrue tiden lidt tilbage:

I den by, hvor du bor, er du ekstremt kendt. Du kan faktisk ikke gå på gaden i fred, hvilket irriterer dig en smule. Der skal tages selfies og skrives autografer. Men okay, du har efterhånden vænnet dig til det, og folk er jo som regel søde nok.

Det hele startede for nogle år siden, da du sammen med nogle kammerater dannede Detektivbureau X.

Egentlig var det bare en sommerferieleg, men da det viste sig, at du og din gruppe af detektiver havde fantastiske evner, væltede opgaverne ind. I har både fundet det stjålne byskilt, dengang det blev stjålet af nabobyens bøller, reddet rådhusets klokker ud af hænderne på en ond tyv – og meget mere.

Du har droppet dine fritidsinteresser og arbejder nu nærmest alle dage som detektiv efter skolearbejdet.

Alle dine succeser har gjort dig til en berømthed i byen. Hver gang du stopper i en iskiosk, får du isen gratis, og stopper du ved en pølsevogn, kan du med garanti ikke spise aftensmad derhjemme. Du får LIGE DÈT DU PEGER PÅ.

Derhjemme har du indrettet et kontor, hvor Detektivbureau X har base. Kontoret er bygget i dine forældres æbletræ i baghaven. Man skal kravle op ad en rebstige for at komme derop. I har selvfølgelig installeret alarmer, der begynder at hyle og bimle, hvis andre end medlemmer af Detektivbureau X kravler derop.

Når man kommer op på kontoret, er man ved at falde bagover. Der er computere, forklædnings-tøj, lupper, kikkerter… ja ALT, hvad et rigtigt detektivbureau skal bruge.

I dag, da du kom hjem fra skole sammen med dine detektivbureau kammerater – og I som sædvanlig var hoppet op i æbletræet – skete der noget helt helt magisk.

Selveste JULEMANDEN står pludselig udenfor jeres hule!! Eller rettere sagt: Hans kane, med alle rensdyrene spændt for, holder i luften ude foran jeres dør! Altså svæver…mens julemanden står oprejst i den, og banker på døren ind til jeres detektivbureau hule. I kan ikke tro jeres egne øjne.

For det første bare fordi julemanden er lige dér – foran jer – men for det andet fordi, at det jo slet ikke er den tid på året, hvor han burde være her! Hvad sker der dog. Det er jo påske – ikke jul!

Julemanden ser ikke glad ud. Og han kommer hurtigt med en meget trist meddelelse.

Han og påskeharen arbejder normalt tæt sammen og nu har julemanden fået besked om, at selveste Påskeharen er forsvundet!

Julemanden fandt ud af, at påskeharen var forsvundet da han og påskeharen skulle have deres årlige møde, om verdens artige børn – og påskeharen ikke dukkede op.

I er rædselsslagne…. For uden en påskehare så kommer der jo ikke nogen påskeæg til påske!? Og påskeferien står lige for døren. Hvad skal I dog gøre?

I taler frem og tilbage om, hvem der mon bedst kan vide hvor påskeharen er forsvundet hen? Hvem kender påskeharen bedst?

Pludselig går det op for jer, at det er selvfølgelig PÅSKEKYLLINGERNE!

Men hvordan får I fat i dem? De ligger jo alle sammen i påskeæg – der endnu ikke er udklækket – på Påskeøerne.

Hvordan filan skal I komme derhen?

”Det kan jeg gøre,” Råber Julemanden – og hopper straks op i sin kane igen. ”Jeg flyver derhen med min julemagi og henter påskeæggene.”

I mener altså, at påskekyllingerne – der gemmer sig i påskeæggene – kan hjælpe jer med at finde påskeharen. Og nu er julemanden på vej afsted for at finde disse påskeæg. Nøøøj hvor er det spændende det her!

Men lige idét julemanden skal til at starte sin kane, så falder rensdyret Rudolf i søvn… Og Julemanden kan jo ikke flyve uden Rudolf. Hvordan skal I nu vække ham? Så Julemanden kan flyve afsted til Påskeøerne? I har det! Som altid, kommer I lynhurtigt på en genial idé.

Rudolf skal jo vækkes med en sang – der fortæller at det først er tid til at falde i søvn EFTER påske. I skal derfor alle sammen synge: ”Nu det jul igen og nu det jul igen – og julen varer lige til PÅSKE.”

Syng dette omkvæd 3 gange – og så er det afsted mod post 1!