Post 5: Heksen Hildur

KLIK HER FOR
AT HØRE POST 5

Heksen har bortført Frøen for at give ham til mølleren. Mølleren har betalt hende mange penge og rigtigt meget brød for dette. Hildur elsker nemlig mad. Mølleren skulle bruge frøen til at fodre storken, som har bygget rede ovenpå hans mølle. Han vil nemlig SÅ gerne beholde storken. Han har nemlig hørt, at det er storken, der kommer med børn – og mølleren VIL så gerne have et barn.

I fortæller lynhurtigt, at det altså kun er en myte, at storken kommer med børn. Og at storken altså spiser alt muligt andet end bare frøer. Fx snegle, orme og fisk.

I forklarer også den gode møller, at han måske skulle starte med at forelske sig i en eller anden dame og så ligesom tage den derfra. Han svarer, at det har han ligesom også tænkt over, men at han ikke synes, der er nogen der rigtig gider have ham, og at alle i byen allerede har kærester. I øvrigt synes han ikke folk rigtig sætter pris på hans hjemmebagte brød længere, men køber alle sammen bare det, der er i supermarkederne.

I detektiv-prinsesser har allerede en plan. I går lidt afsides for at snakke om, hvordan I skal løse dette.

I bliver enige om at sende dette brev med bud afsted med det samme. Noget er dog galt med brevet. Det må I liiige få rettet først.

Se på print-arket til post 5. Ret brevet og send det afsted med det samme!

Genialt. Mølleren ser lidt forvirret ud, og aner ikke helt, hvad der foregår.

Stille og roligt lister I af, men sørger for, at Mølleren har et friskt brød i ovnen før i går, som dufter fantastisk helt ud på vejen..

Udenfor lægger I jer til at vente bag en busk. Ganske få minutter efter lander heksen på sin kost. Hun snuser kraftigt ind, følger duften og åbner døren ind til mølleren.

I bliver liggende lidt endnu. Og efter meget kort tid, kan I høre både latter og smasken af brød der spises.

Pludselig går døren fra bageriet op, og Heksen og Mølleren bukker sig ned og stiller en sød etbenet frø på jorden.

De vinker farvel til ham. Det er Frøen Frederik! Han hopper hen til jer – blinker med det ene øje og hopper videre ned mod branddammen.

Storken letter og sætter sig i mosen, mens Frederik lykkeligt rækker tunge og hopper fra åkandeblad til åkandeblad.

Godt klaret prinsesser fra Detektivbureauet X! Nu har I fortjent den fine skat, som stod der, hvor I begyndte skattejagten. Den er jeres belønning. De fire prinsesser og Frøen Frederik, er alle blevet befriet, og de er jer dybt taknemmelige.

SKATTEN ER JERES!

I detektiv-prinsesser har allerede en plan. I går lidt afsides for at snakke om, hvordan I skal løse dette.

I bliver enige om at sende dette brev med bud afsted med det samme. Noget er dog galt med brevet. Det må I liiige få rettet først.

Se på print-arket til post 5 eller på brevet herunder. Ret brevet og send det afsted med det samme!