Musik Quizzen
Spørgsmål 4

KLIK HER FOR
AT HØRE SPØRGSMÅL 4

Woodstockfestivalen fandt sted i tidsrummet 15. august – 17. august 1969 (men varede til 18. august pga. forsinkelser & måske lidt for meget hash…). Festivalen fandt sted på marken til en gård, nær byen Bethel, ca. 60 kilometer fra byen Woodstock i den amerikanske delstat New York.

Egentlig skulle festivalen have været afholdt i byen Woodstock, (deraf navnet), men de lokale myndigheder mente ikke, at byen kunne rumme det forventede antal publikummer. Som en følge heraf aftalte en ung mand, med sin far, at festivalen kunne afholdes på en af deres marker. Man havde forventet et publikumsantal på henved 100.000 personer, men der kom ca. 450.000 personer!

Vejene nær festivalen var fyldt med biler og unge som forsøgte at komme frem til festivalpladsen. Da man ikke ventede så mange mennesker opstod en del praktiske problemer som mangel på toiletter, samaritertelt, badeforhold med videre. Selv med disse problemer blev publikum på Woodstock beskrevet som stille og fornuftige.

Med sit budskab: “Three days of peace and music,” var Woodstock med til at repræsentere et af højdepunkterne indenfor hippiekulturen og tidsånden i slutningen af 1960’erne.

Jimi Hendrix, Santana, The Who og mange flere spillede på festivallen. Og det samme gjorde en herre, som bl.a. har lavet ikoniske coverversioner af The Beatles’ With a little help from my friends og Billy Prestons You Are So Beautiful.

I 1983 – 14 år efter Woodstock – fik han en Grammypris for hans førsteplads i USA med Up Where We Belong, som han sang i duet med Jennifer Warnes.

Hvilken herre, der altså optrådte på Woodstock, er der tale om?

HUSK AT NOTERE SVARET PÅ DIT SVARARK.