Post Blomst

KLIK HER FOR
AT HØRE POSTEN

Vidste I, at mennesket er et socialt dyr?

At vores hmm… ”overlevelse” …afhænger af, at vi føler os som en del af et fællesskab? Hvis vi føler os udenfor, går vores hjerner i alarmberedskab – og på autopilot – for at sikre vores overlevelse. Den gemmer oplevelsen af at føle sig udenfor i kategorien ”farligt”, og vil have, at vi i fremtiden undgår lignende situationer.

Det er faktisk så sørgeligt ja, at vores hjerner dermed bliver ”programmeret” til at undgå fællesskaber, for det er jo ”farligt” – for dér kan man føle sig udenfor.
Lidt ligesom hvis man bliver tilbudt et stykke lagkage, og får det tværet i ansigtet i stedet. Næste gang, der serveres lagkage, reagerer vores hjerne og får os til at takke nej (lagkage er forbundet med noget farligt). Som tiden går, tror vi, at vi slet ikke kan lide lagkage, og andre mennesker holder op med at servere lagkage for os.

Så DERFOR er det DRØN VIGTIGT, at vi ikke giver andre følelsen af at være udenfor.

Vi skal ikke give vores kammerater den oplevelse, at fællesskab er farligt… for så vil de bare undgå det fremover. Og det ville jo være rigtig trist. For fællesskab er DRØN vigtigt. For os alle.

Tal lidt sammen om, hvordan man kan få andre til at føle sig velkomne i fællesskabet.

Når I alle har fået sagt noget, så kan I gå videre til næste post.

Bogstavet, som I skal gå videre med – efter denne post – er følgende: E

Skriv det ned og så er det videre til næste post.