Må vi holde fest nu igen? – Få styr på de “festlige” Corona-regler

2020 har været et langt år. Coronavirussen har trukket i langdrag og er endnu ikke besejret. Festlige sjæle har måtte kigge langt efter de årlige fejringer og desværre er Danmark endnu ikke helt tilbage ved det gamle. Det kan derfor være svært at holde styr på de mange regler – for må man egentlig holde fest på almindelig vis nu? Vi giver dig svaret her (oktober 2020), men henviser til Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor man løbende kan følge med i reglerne.

29 september, 2020

DANMARKS FØRSTE CORONA-TILFÆLDE

Danmark så sine første Corona-tilfælde i slutningen af februar 2020. Siden da har det langt hen ad vejen kun gået den forkerte vej. Kort tid efter de første tilfælde besluttede regeringen af lukke Danmark ned. Danskerne stod i en usædvanlig situation og det fik naturligvis store konsekvenser for den måde vi er sammen på i Danmark. Bryllupper, konfirmationer og andre særlige festligheder måtte aflyses på ubestemt tid. Vi måtte tænke i andre baner, se hinanden virtuelt i digitale universer og portaler og den festlige pibe fik en helt anden lyd.

MÅ VI IKKE INVITERE GÆSTER?

For mange var det utrolig svært at vænne sig til den nye hverdag med afstand, afspritning, forsamlingsforbud og sidst men ikke mindst masker. De fleste af os husker indslaget med en bryllupsreception, der blev afholdt som åben hus i en garage – dog med det forbehold at der maksimalt måtte være 10 personer i garagen samtidig. Det var der ikke meget fest over!

FORSAMLINGSFORBUDDET HÆVES

Heldigvis så vi i Danmark et så lavt smittetal, at regeringen på et tidspunkt besluttede sig for at hæve forsamlingsforbuddet og fester og fødselsdage kunne igen gennemføres. Fejringerne var dog ikke helt de samme. Mange havde svært ved at navigere i de nye regler. For hvor mange måtte man egentlig samles? Og skulle alle fester afholdes udendøre?

Vi har samlet et overblik over de vigtigste af de “festlige” Corona-regler!

DET MÅ DU:

 • Du må gerne invitere til fest i dit private hjem men det anbefales at festlighederne holdes udendøre f.eks. i en have.
 • Du må teoretisk invitere så mange personer du har lyst til, hjem i privaten. MEN: Jo færre jo bedre (ja tænk at man skulle sige det). Og husk at passe på hinanden og dine gæsters familie og de mennesker de møder på deres vej. Det gør du faktisk ikke, ved at invitere mange…
 • Du må gerne servere alkohol til festen, det anbefales dog at du stopper udskænkningen tidligt.
 • Du må gerne holde dit arrangement på en restaurant, café eller et hotel. Her må i – indtil videre frem til 18/10 2020 – max være 50 personer.
 • Du må gerne selv stå for mad og drikke til dit arrangement, hvis det foregår i dit private hjem. Portionsanretninger og en masse håndsprit anbefales!
 • Det anbefales at folk holder 1 meters afstand og så vidt muligt undgår fysisk kontakt.

DET MÅ DU IKKE:

 • Du må ikke være mere end 50 personer (oktober 2020) på en restaurant, café eller et hotel.
 • Bor du i lejlighed og holder din fest i gårdhaven må du maksimalt invitere 50 personer.
 • Ovenstående gælder desuden også hvis du holder dit arrangement i en offentlig park, på en strand eller et lignende område.
 • Du må ikke fortsætte festen i nattelivet – byen er stadigvæk lukket!
 • Tillade dine gæster at komme til festen, hvis de udviser symptomer på Covid-19.